Πρόσκληση παρουσίασης του έργου στη Μήθυμνα

Η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Μηθύμνης “Αργύρης Εφταλιώτης” σας προσκαλεί το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 5:30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κεντρο Μήθυμνας, στην εκδήλωση παρουσίασης του έργου “Ψηφιακός Ηρόδοτος” – ψηφιοποίηση για τη διάσωση, ανάδειξη και προβολή οπτικοακουστικού κι έντυπου υλικού από τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία της Κύπρου και της Λέσβου.

Παρουσίαση Εταίρων του έργου “Ψηφιακός Ηρόδοτος”

Θέμης Θεμιστοκλέους, Γενικός Διευθυντής Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου (Κύριος Εταίρος)
Μαρία Γρηγορά, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης
Παναγιώτα Ι. Θηβαίου, Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Μήθυμνας “Αργύρης Εφταλιώτης”
Χρήστος – Νικόλαος Αναγνωστόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Θα ακολουθήσει αφιέρωμα στον λογοτέχνη Αργύρη Εφταλιώτη με αφορμή τα 90 χρόνια από το θάνατό του και την ψηφιοποίηση του προσωπικού του αρχείου που φιλοξενεί η Ιστορική Βιβλιοθήκη, στο πλαίσιο του έργου “Ψηφιακός Ηρόδοτος”.

Παναγιώτα Ι. Θηβαίου, Μ.Α., εκπαιδευτικός, πρόεδρος Εφορευτικού Συμβουλίου

“”Αγάπη κι ομορφιά και φως κι ενέργεια” – ύμνος του Αργύρη Εφταλιώτη στη γενέτειρά του” (Λόγος και Εικόνα).

Παναγιώτης Σκορδάς, Δρ. Νεοεεληνικής Φιλολογίας

“Αργύρης Εφταλιώτης: χαράσσοντας δρόμους ανανέωσης και αλλαγής στη γλώσσα και στη λογοτεχνία”.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Ιστορική Βιβλιοθήκη και ξενάγηση στην έκθεση βιβλίων πρώτων εκδόσεων, αρχειακού υλικού και φωτογραφιών σχετικών με τη ζωή και το έργο του δημοτικιστή λογοτέχνη. Το υλικό προέρχεται από τη Βιβλιοθήκη και τα ιδιωτικά αρχεία των Ευριδίκης Φ. Εμμανουήλ – ανηψιάς Αργύρη Εφταλιώτη – και Παναγιώτη Σκορδά, Δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας, μελετητή του έργου του συγγραφέα.

Ψηφιοποίηση για τη διάσωση, ανάδειξη και προβολή οπτικοακουστικού και έντυπου υλικού από τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία της Κύπρου και νησιών του βορείου Αιγαίου «ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΗΡΟΔΟΤΟΣ»

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊ κό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά 80% και από Εθνική Συμμετοχή κατά 20%